Image
Image

Packinstruktion | Er flyttfirma till Portugal, Spanien, Sverige

Packning | Innan flytt är det dags för packning! Du väljer om du vill packa allt själv eller om du vill ha hjälp av oss.


Väljer du att packa själv går det bra att köpa ditt packmaterial av oss och i god tid få det levererat.

Image

Packningstips - instruktioner

Det viktigaste vid en flytt är att rätt material används så att inget av ditt gods blir skadat. Det material som finns att köpa av oss är:

Flyttkartonger av typen dubbelwell. Dessa kartonger är svensktillverkade och håller för långa transporter. Man brukar räkna med att det går åt en flyttkartong per kvadratmeter, men det kan skifta. För att smidigt packa kläder erbjuds garderobskartonger.

Silkespapper och bubbelplast är bra att använda till packning av porslin och glas. Bubbelwellplast används för emballering av bland annat TV. Tavlor går att packa med bubbelwellplast men det finns även tavellådor av kartong. Sofföverdrag används som skydd på soffor så att tyget inte skadas eller smutsas ner.

Sängöverdrag används som skydd på sängar så att madrassen inte skadas eller smutsas ner. Vid packning av exempelvis tavlor och skulpturer av högt värde används måttbeställda emballagelådor i trä som fylls med packchips.

Enkla tips vid packning | Packa i kartong...

Packa aldrig tyngre än du själv orkar bära! | Böcker ska packas i botten på kartongen, gärna inbundna och pocket varvat så att vikten blir jämnt fördelat. Fyll inte en hel kartong med böcker!

Det blir tungt att bära och det finns en risk att botten på kartongen går sönder. Fyll istället halva kartongen med böcker och andra halvan med lätta material, exempelvis kuddar, filtar och gardiner.

Att packa inför en flytt är något alla kan behöva lite hjälp med. Nedan finner ni några tips inför flytten. Tycker du att det känns svårt eller tidskrävande? Vi hjälper till med flyttpackning om så önskas!

Enkla tips vid packning | Packa i kartong, Packa aldrig tyngre än du själv orkar bära!

Använd bra kartonger! Ni kan beställa dessa från oss, eller fråga oss om rekommendationer. De flesta kartonger på marknaden håller tyvärr inte för den långa transporten och vi kan inte ta ansvar för gods som är packat i dåliga lådor.

Några lådor som vi kan rekommendera utöver våra egna:  (övriga på markanden rekommenderar vi inte)

https://www.bauhaus.se/flyttlada-smf-5-lager-560x330x406mm-10-pack

https://www.rusta.com/se/sv/flyttkartong-pro-p956601170101.aspx

Packa böcker | Böcker ska packas i botten på kartongen, gärna inbundna och pocket varvat så att vikten blir jämnt fördelat. Fyll inte en hel kartong med böcker!

Det blir tungt att bära och det finns en risk att botten på kartongen går sönder. Fyll istället halva kartongen med böcker och andra halvan med lätta material, exempelvis kuddar, filtar och gardiner.

Packa porslin | Börja alltid med att lägga ett lager bubbelplast i botten på kartongen. Därefter slås porslin och glas in individuellt i silkespapper eller bubbelplast. Tallrikar ska ställas ståendes på högkant. Fyll inte en hel kartong med porslin, utan fyll gärna med andra lätta och vadderade material. Även glas skall packas stående, och om det blir fler än ett lager i kartongen så lägge en skiva papp som avdelare. Var generös med silkepapper, det lönar sig. 

Märk kartongerna | Alla kartonger ska vara märkta med namn, adress och telefonnummer. Skriv texten på två av sidorna, ovansidan behöver inte märkas då texten inte syns när kartongerna är staplade ovanpå varandra. Det är smart att redan vid packning märka vilket rum som kartongen skall till. Riktigt smarta skapar en packlista för varje kartong. 

Mjuka saker | Det går utmärkt att packa kuddar, filtar, täcken och även oömma kläder i påsar. men om ni gör det, se till att skaffa säckar av bra kvalitet. Biltemas byggsäck 240l (art: 89-104) är ett bra exempel.  Till hängade kläder har vi garderobskartonger som vi kan ta med vid flytten. 

Möbler | De möbler ni väljer att skicka med utlandsflytt filtas, plastas och skyddas av oss. Möbler med lådor, exempelvis byråer, töms på allt material, detta för att inte skada möblerna och minska vikten. 

Mattor | Mattor rullas ihop med utsidan utåt och skyddas med säckar eller plastfilm. 

Tavlor | Konst, tavlor stenskivor och antika föremål har speciella behov beroende på utformning och värde. I de allra flesta fall har vi tavlellådor som passar utmärkt för ändamålet och vi hjälper er gärna vid flyttdagen att packa dessa. Har ni större, känsligare, antika föremål så ta kontakt med oss så tar vi fram rätt emballage för transporten. 

Bra att veta

  • Betalningsvillkor är lastmnign+ 5dagar enligt våra transportvillkor. Vi skickar faktura via mail i första hand. 
  • Inget gods lossas innan betalning är bokförd på vårt konto.
  • Vid större företagsflyttar kan flera semitrailers erbjudas.
  • Lagringsmöjligheter finns i Sverige, Spanien och Portugal.
  • Riktiga flyttkartonger kan köpas av oss.
  • Privatpersoner som vill skicka alkoholhaltiga drycker måste kunna intyga att det är en del av bohaget som transporteras.  
  • Företag som vill skicka alkoholhaltiga drycker måste bifoga ledsagardokument vid lastning.
Image

DT Transport ett företag med kvalitet i fokus

Med oss kan du känna dig trygg. Med oss kan du känna att dina ägodelar är i trygga händer med erfaren personal.
Vi har både svensk- portugisisk- och spansktalande personal.

Vi samarbetar med många mäklarföretag både i Spanien och Portugal bla. Fastighetsbyrån, Skandiamäklarna, Portugalmäklarna m.fl.

DT TRANSPORT - KVALITET - KUNSKAP - LÅT OSS HJÄLPA ER

Information

Djuvfeldts Transport | Med oss kan du känna att dina ägodelar är i trygga händer med erfaren personal. Vi har både svensk- portugisisk- och spansktalande personal.

logo liggande

uc

Följ oss

Följ oss på våra Onlinekanaler. Där finns det mesta av det bästa. Håll dig up to date...

Facebook
Instagram
LinkedIn
Google